Dags för höstens östgötadagar!

Östgötadagarna lockar varje år över 100 000 besökare till den östgötska landsbygden och ger medverkande tillfälle att visa upp sin verksamhet. I år finns nästan 200 punkter att besöka, varav flera finns i Motala kommun. Passa på att upptäcka våra lokala matproducenter, gårdsbutiker, konstgallerier, bondgårdar, hembygdsgårdar och många, många fler.

Ett montage av två bilder. Till vänster är två nyfikna får. Till höger ses två små barn intill en välfylld korg med nyplockade äpplen.

Fem anledningar att besöka Östgötadagarna

1. Upptäck ditt eget landskap.
Östergötland har så mycket att erbjuda som många av oss som bor här inte vet om. Ta chansen att hitta nya guldkorn i närheten av dina gamla favoriter.

2. Närproducerat är bra för både dig och miljön.
Närproducerad mat har högt näringsinnehåll, låg miljöpåverkan och hög kvalitet. Under Östgötadagarna erbjuder många aktörer försäljning av kött, mejeriprodukter, grönsaker och frukt – friskt, fräscht och färskt.

3. Umgås med nära och kära.
Östgötadagarna är en anledning till att umgås med familj och vänner samtidigt som ni får chansen att upptäcka landskapet och åka på äventyr tillsammans.

4. Njut av årstiden.
Hösten erbjuder inte bara matvaror i säsong, utan även en färggrann naturupplevelse där Östergötlands landsbygd visar sig från sin bästa sida.

5. Prova något nytt.
Har du någonsin klappat en alpacka, sett strutsar kläckas eller ridit islandshäst? Om inte så är det dags att bege sig ut och testa under Östgötadagarna.

Publicerad: 23 augusti 2023
Senast uppdaterad: 28 augusti 2023

Annat att förgylla höstlovsveckan med

Ute eller inne, simma eller hoppa? Här hittar du fler aktiviteter för barn och unga. 

Hittar du inte vad du söker?