Fira in julen i Motala med julbord

Att gå ut och äta julbord är ett härligt sätt att umgås utan att någon ska behöva stå och svettas i köket. I Motala finns flera restauranger som erbjuder juldoftande anrättningar och mysig stämning. 

Julbord

När det lackar mot jul i Sverige, då bjuds det till bords. Enligt många är julbord kanske den svenskaste mattraditionen som finns. Vad vi äter skiljer sig lite från var i landet du befinner dig. I Skåne äter man gärna brunkål, på det norrländska bordet hittar vi älg och på Öland är det inte ovanligt att återfinna kroppkakor på julbordet.

Kokta bruna bönor är för många ett måste på det östgötska julbordet. På julaftonen serverades bönorna till den nykokta varma julskinkan och de likaledes varma, kokta revbensspjällen.

Julskinka, sill och köttbullar är nog de rätter som flest förväntar sig att se på ett traditionellt julbord. Och glöm inte Janssons frestelsen! Och knäcken, och kolan och... Ja listan den kan göras lång. Nu till det viktigaste: var kan man äta julbord i Motala?

Här serveras det julbord och julmat i Motala 2022

Brunneby musteri
Fira in julen i en stämningsfull miljö med mat och dryck i toppklass på Brunneby Musteri. Njut av ett välkomponerat julbord med klassisk svensk julmat och med vegetariska alternativ. Krön det hela med sött från dessertbordet som kommer stå uppdukat.

Julbordet serveras lör-sön kl. 11.30-13.30 under tre adventshelger: 26-27/11, 10-11/12 och 17-18/12.

Café & Grill
Lyxa till det hemma eller äta på plats? Café & Grill kommer att erbjuda kall och varm jultallrik på take away men vid beställning av servering för minst 15 personer går det även att äta på plats i restaurangen.

Fokus ligger på hemlagat och det bjuds både på deras egna inlagda sill, pastrami, Jansson, köttbullar och lite grönt förstås.

Gästis i Borensberg
Mycket mys och mycket julmat bjuder Gästis i Borensberg på och erbjuder både lunchsittning i form av jultallrik och julbord kvällstid.

Julbord serveras ons samt fre-lör från 28/11-fram till 23/12. Jultallrik serveras 11:00-15:00 ons och fre och fre och lör bjuds det in till julbord.
Pepparkaka och glögg

Göta hotell
Njut av det anrika hotelles julbordsinspirerade Afternoon Tea med både salt och sött. Härliga dofter, smaker av julens kryddor och med utsikt över göta kanal. Under sittningen serveras smakfulla snittar, scones, bakverk, julkakor och annat julgott. Välj mellan två tider: 12.00-15.00 eller 16.00-18.00 under lördagar och söndagar fram till den 19:e december.

Under fyra fredagar och lördagar från den 26 november kommer det också att arrangeras ost, chark- och vinprovning under namnet Camardas sicilienska jul.

Folkets hus / Sjöbris
Trött på traditionell julbordssittning och sugen på något annat? Då kanske Sjöbris AW-julquiz är precis det du letar efter! Lagom mycket julmat påföljt av ett underhållande tävlingsmoment under ledning av quizmaster Jalle Swanö.

Under två fredagar erbjuder de jultallrik med påföljande quiz, den 2 och 9 december med start kl.18.

Furulid
16 och 18:e december och 20-22 december dukar mysiga café Furulid upp till julbuffé som innehåller julens alla måsten. Avrundar Det hela avrundas med kaffe, pepparkaka och julgodis.  Det finns två sittningar att välja mellan: kl.12 och kl.14.

Sill i burk

Lokverkstan
I år arrangerar Harrys tillsammans med Play reklam & event storslaget traditionellt julbord kryddat med julshow i Lokverkstan. Det bjuds på glöggmingel, julbordsbuffé som efterföljs av tillhörande festkväll.

Arrangeras fre-lör från 25 november fram till 17 december.

La Beirut
Ett julbord med annan touch serveras på La Beirut med början från 20 november. De erbjuder libanesiskt julbord bestående av femton små förrätter, både kalla och varma. Som huvudrätt serveras grillmix och det hela avrundas med kaffe och efterrätt.

Wetternmagasinet
Välkomna till ett traditionellt julbord med veganska alternativ. I år står familjen i fokus, första advent den 27 november och 4 december blir det lite extra skoj för barnen.

För bokning och mera info: 0141-58814

71:an
3 december arrangerar 71:an sitt klassiska julbord med extra allt mellan kl.11-16. Efter glögg och pepparkaka i entrén bjuds det på både kalla rätter i form av skinka, ägghalvor och inkokt lax och varma rätter som revben, Janssons frestelse och två sorters omelett. Det hela kröns med Ris a la Malta.

För att få plats rekommenderas att boka bord.

Har vi missat någon? Hör gärna av dig till emelie. fredriksson@tillvaxtmotala.se så uppdaterar vi listan!

Publicerad: 06 december 2021
Senast uppdaterad: 23 november 2022

Emelie Fredriksson

Emelie Fredriksson

Platser från artikeln

Här hittar du mer info om platser som nämns i artikeln ovan.

Hittar du inte vad du söker?