Laddar Evenemang

Ölprovning tema ”tungviktare”

2 december

I ölets värld finns ett antal stilar och sorter som per tradition och rent stilmässigt är vad vi brukar kalla ”tungviktare”. Det är öl med maximal karaktär & smak samt en relativt hög alkoholhalt. Just alkoholhalten är i sammanhanget ganska ointressant för oss, men som å andra sidan är en nödvändighet för att få fram dessa kraftfulla brygder.
Imperial stouts, barrel-aged, dubbel (och trippel) IPA, Belgisk quadrupel, barley wines etc är typiska stilar med mycket smak & doft som vi kommer prova.
Det är utan tvekan den mest prisvärda provning vi kommer hålla i, eftersom man i vanliga fall annars justerar priset eftersom den här typen av öl är ganska dyr (att tillverka & ev importera) och därav rätt ”exklusiv” i sin bemärkelse…

För dig som inte varit med på provning tidigare så testar vi dom tillsammans på ett enkelt och avslappnat sätt samtidigt som vi betygsätter ölen och avnjuter en god varmrätt därefter.
Inga som helst förkunskaper behövs! Bara ett öppet sinne för god dryck och nya upplevelser!

Provningen börjar kl 15:00 (samling 14:30) och tar ca 1 – 1 1/2 tim. Vi testar vanligtvis 5 sorters öl och efter provningen serveras en passande varmrätt.
Plats bokar man på 0141-444490 (glöm inte uppge ev allergier)
Pris: 495:- inkl varmrätt. Det går självklart bra att köpa presentkort om man vill ge bort provningen som en present.
OBS – platsen är bindande (inga sena avhopp tack! ) eftersom vi ofta blir fullbokade.

Kontakt
Berggrens Öltapp & Mat
Kungagatan 6 Motala
46-141-444490
info@berggrenskallare.se

Mer info

Datum: 2 december kl 15:00
Plats:
Adress:
Telefon:
E-mail:
Pris:
Arrangör:

Hittar du inte vad du söker?