Blueskonsert – Charlie Jiverud band

8 Okt 2022 - Motala

900

Charlie Jiverud, gitarrhjälten från Huddinge kommer till Motala Jazz o Bluesklubb med sitt eminenta band som levererar eget material med en blandning av Rock’n Roll, Country & Blues. Charlies gitarrspel är starkt influerat av alla storheter inom den moderna Countryrocken men han bottnar även i den tyngsta skolan av Blues. Bandets övriga medlemmar härstammar från Sveriges alla hörn och här möts de med alla influenser i en underbar samklang.

Charlie Jivegårds Bands medlemmar har spelat i många olika konstellationer genom åren på Sveriges musikhimmel. Medlemmarna träffades på Stockholms bluesscen och började planera för detta bandprojekt där kärnan handlar om känsla, sväng, glädje och att inte lämna något till slumpen vare sig i live eller i studiosammanhang.

Grundaren Charilie Jiverud är uppväxt i Stockholm. Han började spela gitarr vid 12 års ålder oh har sedan dess utvecklats i en brant kurva uppåt och är nu vid 25 års ålder en av Sveriges mest framstående gitarrist inom genren.

Tillsammans med George Hedlunds något jazz influerade och framför allt bluesfärgade hammond och pianospel skapar detta en unik dynamik och ljudbild.

Kemin får ytterligare dimensioner då bandets stadiga och dynamiska trummis Håkan Englund (Viktoria Tolstoy, Robert Wells m. fl. bidrar med häng och tajming i den absoluta världsklassen medan bassisten Karl Ivert skapar en stadig grund att stå på men i samma stund drömska melodier på basen.

Charlie Jiverud – Gitarr & sång
George Hedlund – Orgel & Piano
Håkan Englund – Trummor
Karl Ivert – Bas

Prisinformation

Entré 250kr 200.kr medlemmar

Datum

  • 2022-10-08 20:30Motala

Hitta hit

Kontaktinformation

Repslagaregatan 3

Motala

Kontaktperson: Åke Lindberg

Telefon: 46-70-2199619

Fotograf: Anna Nilsson
Fotograf: Anna Nilsson

Hittar du inte vad du söker?