Blueskonsert Thorbjørn Risager och The Black Tornado - Motala Sjöstad

Blueskonsert Thorbjørn Risager och The Black Tornado

4 Dec 2021 - Motala

900

Danmarks främsta musikexport idag och av många ansetts som Europas bästa bluesband. Detta 7-mannaband spelar den kraftfullaste blues med inslag av soul, rock och jazz.

Nu har bandets funnits i 17 år och verkligen etablerat sig som ett internationellt band av högsta kaliber med sin starka och dynamsika scenshow och förädlade, rytmiska blues med insag av både rock, soul, roots, americana och funk. Gruppen har en stor och trogen stampublik både i Sverige, Danmark och Tyskland och på sistone även i England.

Det som gör Thorbjørn Risager och The Black Tornado unika förutom Thorbjørns ”lager than life voice” och sin starka dynamsika scenshow är sättet som de blandar element från en handfull genrer – blues, rock, soul, roots, americana, och funk. De kokar helt enkelt en ”soul stew” där de använder sitt alldeles egna och unika recept. De har serverat den på ca 850 konserter i 21 länder och även på 11 plattor och de fortsätter outtröttligt att turnera och skriva nya låtar.

Kraften i musiken understryker de tre blåsarna. Bandledaren och sångaren Thorbjørn Risager – karismatisk som få – fyller på med en röst het och intensiv som en svetslåga. Ni som missat bandet – gör inte om det misstaget! Ni som har upplevt bandet – välkomna tillbaka till festen!

Bandet består av:
Thorbjørn Risager – Vocals giutar
Emil Balsgaard – Piano, Organ, Wurlitzer
Peter Skjerning – Guitars
Kasper Wagner – Alto sax, Tenor sax, Batitone sax
Hans Nybo – Tenor sax
Peter W Kehl – Trumpet, Flegelhorn, Trombone, Sousaphone
Sören Böjgaard – Bass, Barithone Guitar, Synth
Martin Seidelin – Drums, Percusision

Prisinformation

Förbokning av biljetter till konserten den 4 dec. tel. 072-3366059. Entré 350.- /medlem 300.- Ev. ej sålda biljetter säljes i samband med konserten den 4 dec. Bokning av mat och bord Folkets Hus tel. 0141-48050

Datum

  • 2021-12-04 20:30-23:00Motala

Hitta hit

Kontaktinformation

Repslagaregatan 3

59130 Motala

Kontaktperson: Håkan Franzén

Telefon: 46-072-3366059

Fotograf: Anna Nilsson
Fotograf: Anna Nilsson

Hittar du inte vad du söker?