Britt-Marie var här

29 Nov 2022 - Motala

900

En kärlekshistoria om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja. Det är berättelsen om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna. Britt-Marie, 63, har just lämnat sitt 40-åriga äktenskap bakom sig och ska starta upp sitt liv på nytt. Det enda arbete hon kan få är i Borg, ett samhälle om vilket det snällaste man kan säga är att det ligger vid en väg. Borg har inget annat än fotbollen kvar. Britt-Marie hatar fotboll. Detta är sannerligen inte början på en underbar vänskap.

”Britt-Marie var här” är en hyllning till livet som med humor och värme uppmanar oss att gå ut från salongen och ta tillvara på allt som är oss kärt. Föreställningen är baserad på Fredrik Backmans bok med samma namn. Regisserar gör Eva Dahlman just nu aktuell med kritikerrosade ”Vem är rädd för Virginia Woolf?” på Helsingborgs Stadsteater samt tidigare succéerna ”Påklädaren” på Dramaten och ”Egenmäktigt förfarande” på Scalateatern i Stockholm.

”Britt-Marie var här” är en hyllning till livet som med humor och värme uppmanar oss att gå ut från salongen och ta tillvara på allt som är oss kärt. Föreställningen är baserad på Fredrik Backmans succébok med samma namn. Regisserar gör Eva Dahlman.

Med Marianne Mörck

Spellängd: 2 timmar inkl 20 min paus

Prisinformation

Biljettpris: Ordinarie 250 kr, Scenpass 200 kr, Platenkort 225 kr och ungdom t.o.m. 25 år 125 kr Biljetter på Tickster https://www.tickster.com/sv/events/dr9xrvkjlpak2xl/2022-11-29/britt-marie-var-har

Datum

  • 2022-11-29 19:00Motala

Hitta hit

Kontaktinformation

Repslagaregatan 3

Motala

Kontaktperson: Glenn Qvarfordth

Telefon: 46-073-9650412

Fotograf: Anna Nilsson
Fotograf: Anna Nilsson

Hittar du inte vad du söker?