Ett drömspel av Strindberg

28 Sep 2022 - Motala

900

En visuell och estetisk smällkaramell!
Carl Knif tar ett nytt grepp på Strindbergs banbrytande klassiker.

Med humor, sorg och fantasi har Ett drömspel förtrollat teaterpublik över hela världen. Guden Indras dotter har följt blixtens stråle och landat på ett moln. Molnet sjunker allt närmare jorden. Indra försöker varna dottern: ”Jorden är en mörk och tung plats, och de jordiska de mest missbelåtna och otacksammaste varelser som någonsin skapats.” Men dottern ser något annat – glädje, ljus och sång. Hon bestämmer sig för att stiga ner till jordens yta för att leva som människa och upptäcka sanningen om det jordiska livet.

Strindberg löser i Ett drömspel upp tid och rum. Carl Knif tar detta till en ny nivå utan att göra avkall på Strindbergs expressiva språk. I Knifs tolkning får vi se dansen sammanvävas med teatern, och mötas i samma frågor som Strindbergs publik gjorde för över 120 år sedan. Hur skall man bäst förstå livet? Varför är människorna ojämlika? Vad är viktigast i världen?

Koreografen Carl Knif har tidigare varit aktuell på Riksteatern med den hyllade dansteaterföreställningen Förvandlingen. Det är det speciella kroppsspråket, den visuella estetiken och den originella och varma humorn som gör Knifs scenkonstproduktioner så uppskattade och hyllade. En riktig upplevelse!

Spellängd: 1 timma och 30 minuter

Prisinformation

Biljettpris: Ordinarie 200 kr, Scenpass 150 kr, Platenkort 175 kroch ungdom t.o.m. 25 år 100 kr Biljetter på Tickster https://www.tickster.com/sv/events/et5jmy9d20eh184/2022-09-28/ett-dromspel-av-strindberg

Datum

  • 2022-09-28 19:00Motala

Hitta hit

Kontaktinformation

Repslagaregatan 3

Motala

Kontaktperson: Glenn Qvarfordth

Telefon: 46-073-9650412

Fotograf: Anna Nilsson
Fotograf: Anna Nilsson

Hittar du inte vad du söker?