Jazzkonsert – Leif Brixmark & New Holland Band

1 Apr 2023 - Motala

900

Relativt få artister inom nutida svenskt musikliv kan sägas ha plöjt en egen konstnärlig fåra utanför konventionerna utan att på samma gång i hög grad förlorat sin möjlighet att tilltala en bred publik.

En grupp som faktiskt lyckats behålla den breda publikens gillande, inte bara trots, utan på grund av sin särpräglade stil är New Holland Band med Leif Brixmark i spetsen.

New Holland Band är en musikalisk häxkittel som sjuder av inslag ur så många stilar att den färdiga anrättningen inte låter som någon eller något annat. Det i huvudsak av Leif Brixmark komponerade materialet (ett och annat lånat stycke har även letat sig in i repertoaren) behandlas av de skickliga musikerna till en vital hybrid där den svenska vistraditionen krockar med grekisk musik och klezmer, där den afroamerikanska jazzen och bluesen möter europeiskt burleskeri, och Brixmarks målande lyrik ramas in av detaljerat utsmyckade arrangemang. Viskande lyriska partier exploderar plötsligt i vilda improvisationer där inga regler finns.

Det är dynamiskt, levande, och alltigenom charmerande. Till råga på allt är detta en orkester som engagerar sin publik, som arbetar visuellt likväl som musikaliskt, och den energi som bandet utstrålar från scenen är mycket smittsam.

I bandet spelar: Staffan Johansson gitarr, Kenneth Jonsson klarinett och saxofon, Mats Hammarlöf bas, Tony Lind trummor, Leif Brixmark sång, gitarr, dragspel

 

Plats: Restaurang Sjöbris

Prisinformation

Entré 250 kr/ 200 kr medlem Kontant, Kort och Swish (Mat och Dryck enbart kort)

Datum

  • 2023-04-01 20:00Motala

Hitta hit

Kontaktinformation

Sjögatan 5

Motala

Kontaktperson: Åke Lindberg

Telefon: 46-70-2199619

Fotograf: Anna Nilsson
Fotograf: Anna Nilsson

Hittar du inte vad du söker?