Tre lite äldre systrar

8 Okt 2022 - Motala

900

– Idén om de äldre systrarna har funnits i mig i många år och nu har den äntligen blivit verklighet. Det känns som om alla inblandade; dramatiker, scenograf, kostym, mask och inte minst de underbara skådespelarna har klivit in i en värld där vemod och humor går hand i hand. Jag är enormt stolt och glad över denna roliga och sorgliga föreställning säger pjäsens regissör, Sissela Kyle.

Många år har gått när vi återser de tre systrarna. De bor kvar i föräldrahemmet, tillsammans med vuxna brorsonen Bobik. Masja och Irina längtar efter att storasyster Olga snart ska gå i pension, för efter pensionen ska de äntligen leva! Systrarna planerar en fest, och efter festen ska de verkligen komma iväg till barndomens stad. Men i sista stund rasar allt. Vad är det egentligen som hindrar systrarna att ta steget?

De tre lite äldre systrarna reflekterar över frihetens villkor och möjligheter. Över minnet av ett minne. Och i en värld fylld av minnen, där är drömmarna, kärleken och rädslorna starkare än någonsin.

De tre systrarna gestaltas av Maria Kulle, Jessica Liedberg och Siw Carlsson och som brorsonen ser vi Emil Almén.

Pjäsen repeterades på Riksteatern våren 2021 och är en riktig teaterpärla fylld av glimrande skådespeleri.

Spellängd: 2 timmar inkl. 20 minuter paus

Prisinformation

Biljettpris: Ordinarie 250 kr, Scenpass 200 kr, Platenkort 225 kt och ungdom t.o.m. 25 år 125 kr Biljetter på tickster https://www.tickster.com/sv/events/wbh8dvpcheuuxc6/2022-10-08/tre-lite-aldre-systrar

Datum

  • 2022-10-08 19:00Motala

Hitta hit

Kontaktinformation

Repslagaregatan 3

Motala

Kontaktperson: Glenn Qvarfordth

Telefon: 46-073-9650412

Fotograf: Anna Nilsson
Fotograf: Anna Nilsson

Hittar du inte vad du söker?