Startplats för ett större liv

Vad karaktäriserar en riktig sjöstad? Vi säger att det är vårt läge vid Vättern, Sveriges klaraste och näst största sjö, Varamobaden som är norra Europas största insjöbad, Göta kanal med slussar och hamnen där man kan njuta av vyn över vatten och broar. Här kan man addera Motala ström, sjön Boren och mer än hundra sjöar I kommunen. Vi har också de fyra stora städerna Linköping, Norrköping, Jönköping och Örebro på ett behagligt pendlingsavstånd.

Mer om Motala

Motala är en aktiv och levande plats där människor och möten står i fokus. Här arrangeras mänger med evenemang, bland annat världens största motionslopp på cykel, Vätternrundan. Boendemiljön imponerar då en tredjedel av alla invånare har mindre än 500 meter till vatten. I Motala älskar man sin vattenfyllda livsstil med stadsliv och natur i ett. Här finns också en levande landsbygd under ständig utveckling.

Motala använder sin rika historia för utveckling och ett exempel på det är att du idag kan ge dig på en utmanande klättring i de gamla radiomasterna där historiens vingslag susar ”Stockholm-Motala”.

IFK Motala bandy och Piraterna speedway lockar stolta Motalabor till läktarna och det levande stadslivet fyller caféer och restauranger.

Baltzar von Platens stad tillika verkstadsindustrins vagga är idag en kommun med ett brett och varierat näringsliv där innovationer, entreprenörskap och mod uppskattas. En inspirerande och unik plats där en mångfald av människor och möjligheter kan mötas.

Upptäck mer

Stanna över helgen eller bara ute efter en upplevelse för stunden? Här hittar du ett potpurri av annat matnyttigt.

Hittar du inte vad du söker?