Vätternrundan

I över 50 år har Motala varit start och mål för Vätternrundan, världens största motionslopp på cykel. Genom åren har arrangemanget utökats med Minivättern, Tjejvättern, MTB-Vättern, Halvvättern, Vätternrundan 100 km och Vättern Bike Games. Vätternrundan är Motalas stolthet och ett av världens största cykellopp som arrangerades redan första gången 1966.

Välkommen till Cykelveckan

I Motala planeras året efter Vätternrundan och det är med längtan vi ser fram emot den årliga folkfesten. Deltagarnas resa börjar med anmälan, träning, förberedelser och planering av besöket i Motala.

Vätternrundans lopp kräver 4 000 ideella funktionärer varav merparten kommer från Motalas ideella föreningar. Funktionärsuppgifterna går i arv från generation till generation. Det stolta värdskapet är en viktig del av traditionen

Bilder

Boende under Vätternrundan

Under Cykelveckan fylls Motala med förväntansfulla nervösa cyklister. Här hittar ni boende i alla dess former, både centralt och på landsbygden.

Boende i Vätternrundans regi

Boende finns alltid till alla, men ju tidigare du är ute desto mer finns att välja mellan. Hotell, camping, grupplogi eller hyra ett helt hus. Möjligheterna är många!

Hittar du inte vad du söker?