Vätternrundan

I över 50 år har Motala varit start och mål för Vätternrundan, världens största motionslopp på cykel. Genom åren har arrangemanget utökats med Minivättern, Tjejvättern, MTB-Vättern, Halvvättern, Vätternrundan 100 km och Vättern Bike Games. Vätternrundan är ett av världens största cykellopp som arrangerades första gången 1966, vilket innebär att den 60:e rundan går av stapeln 2025!

Viktiga datum 2025

6 juni: MTB-Vättern

7 juni: Tjejvättern 100 km, Halvvättern 150 km samt Vätternrundan 100 km. 

8 juni: Minivättern

13-14 juni: Vätternrundan 315 km

Kom och heja på!

Under dagarna som Vätternrundans olika lopp äger rum händer mycket i och omkring start- och målområdet. I Stadsparken och hamnen hittar du förutom nummerlappsutdelning även mat, utställare och souvenirer. I Motala centrum har butikerna extraöppet de aktuella dagarna och det blir aktiviteter på Stora torget, som bland annat marknad. 

Missa inte att uppleva folkfesten som är runt loppen!

Letar du boende till loppet?

Ju tidigare du är ute, desto mer finns det att välja mellan. Men boende i någon form finns garanterat! Välj mellan hotell, camping, grupplogi eller att hyra en privatbostad via Vätternrundans samarbetspartner Svecia Travels. Möjligheterna är många!

Boende under Vätternrundan

Under Cykelveckan fylls Motala med förväntansfulla nervösa cyklister. Här hittar ni boende i alla dess former, både centralt och på landsbygden.

Bilder

Hittar du inte vad du söker?