Varamobaden

Välkommen till Varamobaden, Nordens största insjöbad. Vi Motalabor är stolta över Varamobaden, som har varit en badmagnet i över hundra år. Förr kom man med remmalag, sedan kom bussar som körde flera tusen människor om dagen ut till stranden. Idag är det andra färdmedel som gäller men många hittar fortfarande hit en solig dag.

Mer om Varamobaden

Varamobaden anses vara en av Sveriges finaste sandstränder med en flera kilometer lång strandremsa. En varm sommardag myllrar det av folk, både lokalbor och långväga badgäster. Den skyddade viken med Vätterns rena klara vatten tillsammans med den långgrunda sandstranden gör Varamobaden riktigt barnvänlig men är dessutom ett mecka för vattensport som vindsurfing, kitesurfing och SUP.

En asfalterad strandpromenad går längs med hela badet och i ena änden av stranden finns en brygga, i folkmun kallad ”brandbryggan”. Gång- och rullstolsramper finns ner till sandstranden samt matta ner till vattnet.

Planer för beachvolley och fotboll finns i nära anslutning till sandstranden, liksom minigolfbanor. På stranden finns trampbåtar att hyra. 

Vill du inte plaska i vattnet finns fina promenadstråk att flanera eller jogga på. Vi rekommenderar ett besök på någon av de restauranger som ligger vid stranden. Vidunderlig utsikt utlovas!

Hitta hit

Aktiviteter i Varamon

Äta, hyra trampbåt eller spela minigolf. Det här finns att roa sig med i Varamon.

Äta & Bo i Varamon

På jakt efter en härlig smakupplevelse eller någonstans att lägga huvudet för natten? Kika runt bland Varamons utbud.

Hittar du inte vad du söker?