Shoppa

I Motala kommun finns ett brett utbud, allt från välkända kedjor till lokala unika koncept. I Motala centrum kryddas shoppingen av restauranger och caféer. I Bråstorp handelsområde finns många av de stora kedjorna inom bygg och fritid. Är du på jakt efter ett unikt utbud finns Borensberg och landsbygdens små pärlor inom nära räckhåll.

Motala centrum

Välkommen till Motala centrum, hjärtat i Östergötlands sjöstad. En naturlig samlingsplats för både Motalabor och besökare! Centrum är en sjönära plats för umgänge, shopping och lek. Motala kyrkans vita spetsiga torn visar vägen till stadskärnan från både hamnen och Stadsparken. Och när solen återvänder om våren svämmar Stora torget över av uteserveringar som erbjuder absolut bästa solläget. 

Bråstorp 

Tre kilometer norr om Motala centrum ligger Bråstorps handelsområde. Här finns många av Sveriges största handelskedjor inom hem, bygg och inredning. Handla middagsmat, möbler till uteplatsen och spik till hemmaprojektet i ett svep. Bra utbud, generösa öppentider och fria parkeringsplatser underlättar vardagen. 

Borensberg

Liten men naggande god, det är signum för Borensbergs centrumkärna. Längs Husbyvägen och tvärgatorna finns allt du behöver, kryddat med härliga resturanger och mysiga fikaupplevelser. Att Motala ström flyter rätt genom innerkärnan är en härlig stämningshöjare. 

SJÖSTADSKORTET

Sjöstadskortet är ett digitalt presentkort som gynnar det lokala näringslivet. Smidigt att ge bort då man kan köpa det på webben. Uppskattad gåva som går att lösa in hos mer än 60 butiker runt om i Motala kommun.

Hittar du inte vad du söker?