Evenemang - Motala Sjöstad

Evenemang

Det unika med Motala är att här arrangeras upplevelser både till sjöss och på land! Inte minst arrangeras här evenemang på hjul.

Evenemangsstaden

Motala erbjuder en uppsjö av upplevelser för stora och små. Utmärkande i Motalas evenemangsutbud idag är förutom de stora cykelevenemangen, också motorevenemang och idrotter med koppling till vatten. Som sig bör såklart när man är Östergötlands sjöstad.

Vätternrundan

I över 50 år har Motala varit start och mål för Vätternrundan, världens största motionslopp på cykel. Genom åren har arrangemanget utökats med Minivättern, Tjejvättern, MTB-Vättern, Halvvättern, Vätternrundan 100 km och Vättern Bike Games. Vätternrundan är Motalas stolthet och ett av världens största cykellopp som har arrangerats sedan 1966. I Motala planeras året efter Vätternrundan och det är med längtan vi ser fram emot den årliga folkfesten.

Folkracefestivalen

Folkracefestivalen i Motala är en av de största och mest prestigefyllda tävlingar du kan vinna inom folkrace! Sporten kom till Sverige 1981 och redan samma år arrangerades Östergötlands första Folkracetävling på Dunteberget i Motala. Året efter, 1982, arrangerades den första Folkracefestivalen och har gjort sedan dess. Festivalen pågår under fem dagar där de fyra första dagarna är kvaldagar och tävlingens femte dag är finaldag.

American power tour

Glänsande karosser, mullriga motorer och tjusiga ekipage. Sedan 2009 har American power tour förgyllt Motalas gator i slutet av juni. Motorfesten samlar muskelbilar under en helg för att tillsammans köra de 30 milen runt Vättern med start och mål i Motala.

Väl framme i Motala igen delas det ut priser  i klasserna "Peoples Choice, Driver's Choice  "Old Muscle Car" och "New Muscle Car". 

Aktuella evenemang

Sugen på att lyssna på livemusik, att dreja eller gå på teater? Håll dig uppdaterad med vad som händer i Motala med hjälp av vår evenemangskalender.

Hittar du inte vad du söker?