Motala Hamn

I hamnen finns förutom vår gästhamn flera caféer och restauranger. Här ligger också ett av Motalas mest besökta museer, Motala Motormuseum med runt 170 000 besökare om året. Vår centrumkärna med service och butiker ligger bara ett stenkast bort.

Mer om Motala Hamn

Här hittar du en av Sveriges vackraste insjöhamnar och Göta kanals största gästhamn, Motala hamn, med drygt 50 gästplatser. Hamnen är populär och det syns på beläggningen av båtar. På andra sidan Motalaviken ligger Södra strands ställplats och sjömack för den som behöver tanka.

Hamnområdet har blivit en naturlig mötesplats där det sjuder av liv och rörelse med bodar med försäljning, cykeluthyrning, glasscafé, hotell, restauranger. Här finns Motala motormuseum, som bland annat har en av Sveriges största samlingar av Rolls Roys. Här hittar ni Göta kanalbolags gula pampiga hus och precis utanför ligger M/S Kung Sverker som erbjuder kanalkryssningar till Borensberg, och räkkryssningar på Vättern. Under söndagar i juli går färden till Motalabuktens öar.

Play Video

Hitta hit

Äta och bo i Motala Hamn

På jakt efter en härlig smakupplevelse eller någonstans att lägga huvudet för natten? Kika runt bland hamnens utbud.

Hittar du inte vad du söker?