Natur­upplevelser

Det är ingen tillfällighet att Motala kallas för Östergötlands sjöstad. Eller Göta kanals huvudstad för den delen. Men det finns fler saker att njuta av än att segla och bygga sandslott. På land finns fina utflyktsmål i alla delar av Motala kommun.

Natur och kultur runt kröken

Fantastisk natur, i varierad terräng är något vi motalabor är bortskämda med. Myrmark i norr till Östgötaslätten i söder. Och allt däremellan. Djurlivet i våra naturreservat bjuder på upplevelser året runt, här kan du bland annat se havsörn, näktergal och öring.

Flera av Östgötaledens vackraste slingor går genom just Motala. Här kan du både hitta djupa skogar, slättlandskap och skärgård. En upplevelse som bjuder på allt från en enklare vandring till riktiga äventyr!

Aktiviteter i naturen

Här har vi naturen runt hörnet. Återupptäck en favoritplats eller hitta en ny!

Naturområden

I Motala kommun finns 21 olika naturreservat som tillsammans med många andra friluftsområden bjuder in till egna strövtåg och upptäckter.

Inspiration

På jakt efter en upplevelse men inte riktigt säker på vad? Motala kommun har mycket att erbjuda. Läs mer om våra fantastiska fiskeplatser, vackra vandringsleder och mysiga gårdsbutiker.

Hittar du inte vad du söker?