Fiska

Fiskelycka, vilket fantastiskt ord! Så många minnen som ryms däri. Ingen glömmer väl känslan som infann sig när det nappade första gången eller när man fångade sin allra första fisk. Här finns de rätta förutsättningar för att ordet ska fyllas på med ännu fler härliga minnen.

Fiska i Motala

Här är en fisketur aldrig långt borta. I Vättern är det fritt sportfiske och här finns hela 30 olika fiskarter. Några av dem är speciella, som öring, röding, sik och lax.

I Motala Ström och i Göta kanal gäller det fiskekort som går att köpa i ICA Maxis förbutik, Mallboden i gamla Motala Verkstadsområde och i Borensbergs järnhandel. I Göta kanal mellan Vättern och sjön Boren kan man bland annat spinn- och flugfiska regnbågslax. I Göta kanal får man ta upp tre fiskar per dygn och person. i Motala ström mellan hamnen i Motala och Motala kraftverk finns gott om gädda och abborre.

Till sjön Boren och dess fiskevårdsområde kan fiskekort köpas på www.iFiske.se I Borensberg är det Borensbergs fiskeklubb som arrenderar kanalfisket från slussen till piren i Boren.

Bli inspirerad

Här hittar du artiklar kopplat till fiske och fiskarter som lever i våra vatten.

Hittar du inte vad du söker?