Startplats för en drömsemester

Välkommen till Östergötlands sjöstad! Vi älskar vatten men det finns förstås mycket annat spännande att upptäcka i vår vackra kommun. Eller vad sägs om fantastiska vandringsleder, adrenalinstinna äventyr och historiska platser. Upptäck något nytt redan idag!

Natur & Äventyr

I Motala finns det utrymme för spontanitet och valfrihet. Hos oss är det lätt att njuta av friluftsliv, unik natur och sjöstadskänsla året runt. Här finns det gott om aktiviteter och något för alla. Besök cykel- eller vandringslederna som ger dig både en aktiv och naturskön upplevelse. Andra exempel på aktiviteter är som ger dig ett äventyr utöver det vanliga är klättring i våra radiomaster, kajakpaddling och rallyrace.

Sevärdheter

Motala kommun har en rik historia med mängder av intressanta människor, berättelser och konstverk. En av våra mest glittrande pärlor är självklart Göta kanal. Att vara med om en slussning är en upplevelse bara det. Men här finns också lämningar av kolmilor, snidade mästerverk från Sophia Isenberg och lämningar från så långt bark i tiden som stenåldern.

För barnfamiljen

Det finns mycket kul att hitta på som barnfamilj i Motala, oavsett om ni är här på semester eller om ni bara vill göra något roligt med hela familjen på helgen. Hitta en mysig badstrand, äta stans smarrigaste glass eller undersöka en ny lekpark. I Motala finns saker som hela familjen kan hitta på tillsammans, vare sig ni uppskattar lugna aktiviteter eller föredrar mer fart och fläkt.

Upptäck mer

Stanna över helgen eller bara ute efter en upplevelse för stunden? Här hittar du ett potpurri av annat matnyttigt.

Inspiration

På jakt efter en upplevelse men inte riktigt säker på vad? Motala kommun har mycket att erbjuda. Läs mer om våra fantastiska fiskeplatser, vackra vandringsleder och mysiga gårdsbutiker. 

Hittar du inte vad du söker?