Råssnäs

Vid Råssnäsuddens friluftsområde finns strövområden, bad, småbåtshamn, motionsspår och grönytor för boule, varpa och fotboll. Föreningsverksamheten frodas i området och här bedrivs allt från bingopromenader och boule till triathlon och segling.

Mer om Råssnäs

Närheten till vattnet finns med hela tiden och ger en rofylld känsla när man tar sig runt udden. Det finns bänkar längs vägen om man vill stanna upp ett tag. Längst ute på udden finns en rastplats. Här finns vindpinade knotiga tallar som skvallrar om vindarna som kan dra fram vid Vätterns strand. För den som vill ta sig fram lite fortare finns ett elbelyst motionsspår på 1,3km som kan kombineras med att ta sig runt själva Råssnäsudden som är ca 2,5km. Förutom Råssnäsbadet som finns vid infarten till området finns flera nedgångar till vattnet och man passerar också Pariservikens badplats om man fortsätter att följa stigen mot elljusspåret. Råssnäsudden är ett populärt område för Motalaborna med sitt lättillgängliga och centrala läge, här går det bra med rullstol och barnvagn. Nära parkeringen finns en rolig hinderbana för stora och små. Här finns också möjlighet att grilla korv intill grönytor.

Här finns bra med parkering och tillgänglighetsanpassad toalett. En slinga av Östgötaleden, Råssnäsudden – Mariebergsudden, går här.

Hitta hit

Fler naturområden

I Motala kommun finns 21 olika naturreservat som tillsammans med många andra friluftsområden bjuder in till egna strövtåg och upptäckter.

Hittar du inte vad du söker?