Cykla - Motala Sjöstad

Cykla

Är du vardagscyklist, träningscyklist, MTB cyklist? I kommunen finns över 120 km cykelbana för att underlätta att ta sig fram med cykel. Och det är inte många tramptag från tätorterna innan man kommer ut till stilla natur. Vattendragen kantar flera av sträckorna, vad sägs om en cykeltur längs Göta Kanal, Motala ström, Boren eller Vättern?

Cykelstaden

För dig som vill cykla lite mer träningsinriktat på landsväg finns flera bra turer där man kan passa på att se några sevärdheter längs vägen, kanske Verner von Heidenstams Övralid i Nykyrka eller Porslinsmuseet i Godegård?

Mountainbike i Fålehagens terrängcykelbana ger bra träning inne i Motala och vill man ut längre i skogarna kan Godegård med Godegårds skidklubb i spetsen rekommenderas

Motala är också stolt värdstad för Vätternrundan. I över 50 år har Motala varit start och mål för Vätternrundan, världens största motionslopp på cykel. Cykelveckan, som inkluderar flera olika lopp och som avslutas med Vätternundan, har blivit en folkfest.

Naturkartan.se ger tips på för cyklisten med vägbeskrivning och karta:

Hyr cykel

Om du inte har med dig din egen cykel på semestern så finns det många platser som erbjuder uthyrning av cyklar.

Inspiration

På jakt efter en upplevelse men inte riktigt säker på vad? Motala kommun har mycket att erbjuda. Läs mer om våra fantastiska fiskeplatser, vackra vandringsleder och mysiga gårdsbutiker.

Hittar du inte vad du söker?