Glasbruket STF vandrarhem Borensberg

Vackert beläget på en halvö mellan Motala ström och Göta kanal ligger vandrarhemmet Glasbruket med anor från 1800-talet. Här erbjuder man ett stort antal vackra och funktionella gästrum i olika storlekar. Även ställplats för husbil samt husvägn och tältgäster är välkomna. Servicehuset har allt man behöver. Frukostbuffén består av lokala produkter och närodlat från egen köksträdgård.

På sommarcaféet Glasbruket serverar man hembakat, glass och enklare rätter. Mysigare omgivning är svårt att tänka sig! Byggnaderna var en gång bostäder åt familjerna som arbetade på glasbruket som startades hösten 1900. Bruket startade i en tid då de svenska bryggerierna ropade efter buteljer. Under 1920-talet var det jobbade cirka 70 arbetare på bruket, som tillverkade cirka 3 miljoner ölflaskor årligen.

Bilder

Hitta hit

Fler caféer

Här finns härliga caféupplevelser året om, men det går inte sticka under stol med att utbudet fullkomligen exploderar under sommarhalvåret med glass, våfflor och hembakat.

Fler boenden

I Motala kan alla besökare hitta ett boende som passar, oavsett om du kommer under lågsäsong eller något av våra stora evenemang.

Hittar du inte vad du söker?