Laddar Evenemang

Hantverk och trädgård – Nytt av gammalt med trädgård som inspiration under Östgötadagarna

7 september kl 10:00 - 16:00

Hantyverk nytt och gammalt

I anslutning till trädgården har vi en butik fullproppad med hantverk, som vi tillverkat själva.
Vi återbrukar gammalt material för att skapa nytt. Mycket med fokus på trädgård och uterum. Där finns även smide, keramik och konst.

Vår trädgård är mycket inspirerad av gamla romantiska trädgårdar och lite engelsk cottagestil, som vi satt egen prägel på. Den är inget för den som vill ha var sak på sin plats.
Perenner och tvååringar har egna åsikter om var de vill växa. En del får stå kvar andra åker väck. Det är alltid lika spännande att se vilka kombinationer naturen har bestämt sig för. Vi har många gammaldags växter som älskas av fjärilar och insekter.
De många perennerna frösår sig gärna och vi säljer överflödet i vår ”växtloppis”, när det finns tillgång.

Vi har flera dammar och bäckar där det är roligt att följa djurlivet under olika årstider. För att främja fågel- och insektslivet i trädgården så tillverkar vi olika typer av fågelholkar, insektshotell och fågelmatare.

Orangeriet, som vi byggt själva, används mest till matsal och vila. Vi har byggt en smedja där vi tillverkar olika växtstöd och annat till trädgården.
Samspelet mellan växter och hårda material som järn och sten tröttnar vi aldrig på att utforska.

Tag gärna med fikakorgen och slå dig ner i trädgården. Den som har barnasinnet kvar kan leta upp ”kolaträdet” och se om det bär någon frukt.

Mer info

Datum: 7 september kl 10:00 - 16:00
Plats: Skogsgläntan Korskrog 106
Adress: Fornåsa,
Telefon:
E-mail: gunnbackskonstigheter@gmail.com
Arrangör: Gunnbäcks konstigheter
Telefonnummer arrangör:

Hittar du inte vad du söker?