Laddar Evenemang

Kassettbanden

7 mars kl 19:00

Kassetbanden

Verklighetsbaserad soloföreställning.
I Kassettbanden låter Chrystèle Khodr oss möta ett antal berörande människoröster från inbördeskrigets i 70-talets Libanon. En av rösterna kommer från hennes egen farbroders kassettband – inlästa brev som han skickade till sina bröder efter ankomsten till Sverige. Genom dessa unika tidsdokument får vi på nära håll följa med på en resa från ett land i krig till ett land som levt i fred sedan tidigt 1800-tal. Samtidigt tas vi med på en inre resa, där det som i det nya landet från början verkar så hoppfullt, visar sig vara långt mer komplext.

På plats i dåtidens Libanon får vi också möta Eva Ståhl, sjuksköterska, och Anders Hasselblom, journalist som arbetar med att rädda liv och berätta för omvärlden om den fruktansvärda situationen i flyktinglägret Tel el Zaatar sedan ett stort antal människor berövats sina liv.

I pjäsen flätas olika personers liv samman till en tät väv av röster om mänskligt lidande, motstånd och medmänsklighet som talar till oss än idag. Denna gripande soloföreställning är både skriven, regisserad och gestaltad på scen av Chrystèle Khodr.Spelas på arabiska och textas till svenska.
Biljetter säljs via Tickster samt 1 timme innan föreställning Ordinarie 150 kr Scenpass 100 kr Platenkort 125 kr Ungdom under 25 år 75 kr

Mer info

Datum: 7 mars kl 19:00
Plats: Kulturakademin Motala
Adress: Urban Hjärnes väg 6
Motala, 59130
Telefon: 070-270 36 56
E-mail: motala.tf@gmail.com
Arrangör: Motala Teaterförening
Telefonnummer arrangör: 46-73-9650412

Hittar du inte vad du söker?