Laddar Evenemang

Konstutställning med Motalakonstnären Lars Åke Pettersson (1923-1982)

4 maj kl 11:00 - 15:00

Pettersson-Lars-Ake-Miljoer-227-redigerad-1024x848

Lars Åke Pettersson föddes 1923 i Motala och växte upp i Hyddmarken. Sin konstnärliga bana startade han på 1940-talet samtidigt som han arbetade som yrkesmålare i Motala. Under 50- och 60-talet gjorde han flera utlandsresor till bl a Spanien, Grekland, Frankrike, Norge, Island och Irland. Detta präglar motiven på Lars Åkes målningar. Många av hans målningar bär dock vittnesbörd om hans kärlek till hembygden d v s Motala med omnejd.
Hans syskonbarn berättar om när de var små och kom på besök hos sin morfar och morbror i Motala då blev det ibland för mycket för Lars Åke så då tog han cykeln och cyklade till Paris eller någon annan stans i Europa och målade istället.
Såhär skriver han själv: ”Jag målar för att det roar mig att måla – det är ord som någon annan sagt, men det stämmer precis. Eftersom jag lever på ett annat yrke så kallas jag amatör, men det betyder också att jag inte behöver måla när jag inte vill eller inte har inspiration. Jag behöver inte måla serier av säljbara gröna landskap för att överleva. Jag kan måla de motiv som jag själv tycker om. Varför målar jag – det vet jag inte, det bara blir så”.
Lars Åke Pettersson dog i cancer våren 1982.

Mer info

Datum: 4 maj kl 11:00 - 15:00
Plats: Dubergska gården
Adress: Bispmotalagatan 34
Motala, 59130
Telefon:
E-mail: info@motalakonstforening.se
Arrangör: Motala Konstförening
Telefonnummer arrangör:

Hittar du inte vad du söker?