Bella blåmes trädstigar för barn

I Karlshults naturreservat kan både stora och små uppleva naturen på ett roligt sätt tack vare Bella blåmes. Vid den östra entrén börjar nämligen hennes trädstig som är 0,4 km. Här kan man på ett roligt sätt arbeta sig fram mellan informationstavlor till en öppen grönyta och grillplats med utsikt över sjön Boren.

Kanske har ni sett trädstigen i Bondebacka som suttit uppe i några år, eller stigen som sattes upp i somras i Dansäter i Borensberg? I Motala finns flera Bella blåmes-trädstigar ska öka både barn och vuxnas kunskaper om vår svenska natur! Stigarna finns även i Tjällmo, Fågelsta, Fornåsa, vid Mariebergsskolan i Motala och Bergvallaskolan i Borensberg. De senast tillkomna sträckorna är i Godegård vid kärleksstigen längs med Östgötaleden, vid ishockeybanan i Nykyrka, i Fålehagen vid slutet av Fogdegatan, i Dansäter och i Västanvik.

Där finns förutom Bella blåmes skyltar även information om olika djur som Västanvik samfällighetsförening varit med att ta fram. Västanvik samfällighetsförening har även satt upp fågelholkar målade med olika motiv, bihotell och gjort en liten rastplats med sittplatser.

Bilder

Hitta hit

Fler aktiviteter

Det finns mycket att upptäcka i vår kommun. Kanske du även kan vara intresserad av detta.

Hittar du inte vad du söker?