Varamobaden

Välkommen till Varamobaden, Nordens största insjöbad. Vi Motalabor är stolta över Varamobaden, som har varit en badmagnet i över hundra år. Förr kom man med remmalag, sedan kom bussar som körde flera tusen människor om dagen ut till stranden. Idag är det andra färdmedel som gäller men många hittar fortfarande hit en solig dag.

Mer om Varamobaden

Varamobaden har en av Sveriges finaste sandstränder. Här hittar man en flera kilometer lång strandremsa. Det långgrunda badet lockar mycket folk en varm dag. Den skyddade viken med Vätterns rena klara vatten tillsammans med den långgrunda sandstranden gör Varamobaden riktigt barnvänlig men också till ett mecka för vattensport som vindsurfing, kitesurfing och SUP. En asfalterad strandpromenad går längs badet och i ena änden av stranden finns en brygga, i folkmun kallad ”brandbryggan”. Gång- och rullstolsramper finns ner till sandstranden samt matta ner till vattnet.

Här finns planer för beachvolley och fotboll. På stranden finns trampbåtar att hyra och bara en kort bit därifrån kan man spela äventyrsgolf. Under högsäsong finns här också restauranger.

Vill du inte vara i vattnet finns bra promenadstråk i området eller varför inte inta bara njuta av en måltid med fin utsikt.

Hitta hit

Aktiviteter i Varamon

Äta, hyra trampbåt eller spela minigolf. Det här finns att roa sig med i Varamon.

Äta & Bo i Varamon

På jakt efter en härlig smakupplevelse eller någonstans att lägga huvudet för natten? Kika runt bland Varamons utbud.

Hittar du inte vad du söker?