Vättern

Vättern denna fantastiska insjö med över 50 km kust i vår kommun. Det rena klara vattnet kan man njuta av på otaliga badplatser. Mest känt är förstås Varamobaden men det finns många fler badpärlor. Råssnäs med sitt karakteristiska hopptorn, Pariserviken med sin utsikt och grönska för att inte tala om alla de små öar man kan lägga till vid med båt.

Mer om Vättern

Kräftor finns det gott om och allmänheten tillåts att fiska tre helger per år. I år är det sista helgen i augusti och de två följande i september som gäller. Fiska får man göra SKRIV MER, Här finns abborre, gädda, gös, harr, lake, lax, röding och öring.

På vintern när isen ligger blank kan man få en nästintill magisk upplevelse. Det klara vattnet bjuder nämligen till väldigt god sikt. Varning för svindel på skridskoturen!

Vättern, vars namn härstammar från vatten, är Sveriges näst största sjö och har ett medeldjup på 40 meter. En halv miljon människor får sitt dricksvatten från Vättern.

Tusentals cyklister tar sig varje år de dryga 30 milen runt sjön i klassikerloppet Vätternrundan.

Play Video

Våra badplatser i Vättern

I och runt Vättern kryllar det av fantastiska badplatser som har berikats med Vätterns friska klara vatten. Har du båt kan du ta dig till några riktiga badpärlor. Här hittar du inspiration inför nästa dopp!

Hittar du inte vad du söker?