Poppis med loppis i Motala

Gör en resa tillbaka i tiden, hitta unika fynd och upptäck nya platser. Här tipsar vi om 11 loppisar och second hand-butiker i och utanför Motala.

Loppis och ägg fasad

Kläder, möbler, porslin, krukor – på loppis kan du fynda allt möjligt. Välj bort det nyproducerade och hitta istället prylarna som gör ditt hem både personligt och unikt. Motala med omnejd är ett litet paradis för alla som älskar loppis, antikt, återbruk, secondhand och kuriosa.

Här finns både gigantiska Motala återvinning som små pärlor som Qvarn nostalgi i Borensberg. Även centralt i Motala finns det möjlighet att fynda second hand på Busfrö samt Nött och Nytt. Dubbelkolla alltid butikens öppettider innan ditt besök då de kan variera beroende på säsong.

Antikea Nostalgistallet i Fornåsa

Antikea Nostalgistallet i Fornåsa

För dig som är på jakt efter de där riktigt udda föremålen men hög nostalgifaktor måste vi tipsa om Antikea Nostalgistallet. Här sätter man retro och kuriosa högt på kartan men ger även plats för även antikt och loppis. Deras två lokaler Nostalgistallet och Annexet, på en yta på totalt ca 300 m2, är fyllda med gamla prylar, möbler, neonskyltar och gammal butiksinteriör.

Antikea Nostalgistallet ligger i Hycklinge utanför Fornåsa och har främst öppet på helger. Kontakta dem om du vill besöka dem övriga dagar.

Busfrö kläder

Busfrö Nytt & Bytt

I Motala centrum hittar du butiken Busfrö, Sveriges största kommersiella secondhandkedja för barnkläder och leksaker men även kläder för dam och herr samt inredning. Ett litet mecka för barnföräldrar vars barn tycks växa ur regnstövlar och overaller tre veckor efter att de inköptes.

Konceptet bygger på att privatpersoner lämnar in kläder till försäljning via Busfrö vilket gör att man kan fynda kläder av bra kvalité och fint skick för en liten peng. Busfrö har öppet måndag till lördag.

Butik Blå Kronan montage

Butiken Blå Kronan

Antikt, loppis och retro. Välkomna till den här lilla juvelen i Fivelstad. Här hittar du gott om vintage-doftande inredning i färgerna orange, brunt och gult. Här står stolarna prydligt på rad i väntan på sin nästa ägare och är du på jakt efter gamla sockerlådor. Ja då har du kommit rätt. Blå Kronan är speciellt bra för dig som letar efter verktyg.

Helgöppet 10-15, men kolla aktuella öppettider på deras

Erikshjälpen kläder

Erikshjälpen och Farbror Eriks kafé

En riktig pärla när det kommer till second hand. Allt är fint ordnat och det är lätt att hitta. Stort utbud av framför allt böcker och kläder men även möbler. För dig som är ute efter en rolig utflykt är Erikshjälpen som ligger i handelsområdet Bråstorp perfekt. Här delar nämligen deras second hand-butik lokaler med ett av Motalas mysigaste fik, café Erik. Avsluta eller varför inte påbörja din skattjakt med en räkmacka eller bulle och stärkande tår kaffe.

Erikshjälpen samt deras café har öppet tisdagar, onsdagar, torsdagar och lördagar. 

1 Hjärta till hjärta

Hjärta till Hjärta

Rolig second hand-butik där nytt blandas med gammalt med hög fyndfaktor och bra priser. I deras stora och välfyllda butik hittar du kläder, tyger, elektronik, skivor, bestick, tallrikar, glas, prydnadssaker och möbler. Men det gäller att slå till, här blir prylarna inte långvariga. Bli inte förvånad om det vid öppning är kö utanför entrén, har man en gång fyndat retroporslin eller teakmöbler för en spotstyver kommer man gärna tillbaka.

Hjärta till Hjärta har öppet tisdagar, torsdagar och lördagar i deras nya lokaler på Turbinvägen 10.

En vit byggnad med skylten loppis

Loppis i Fornåsa

En av kommunens allra största loppisar, både när det kommer till area men även när det kommer till utbud. Är du på jakt efter mer skrymmande objekt som badkar, dörrar och fågelbad. Ja då är det hit du ska ta dig! Loppis i Fornåsa är beläget i en gammal kvarn pluss intilliggande byggnader. De tre husen om totalt 2000 kvm är proppade av prylar från golv till tak.

Loppisen hittar du centralt i Fornåsa och har öppet fredag, lördag och söndag.

Wilhelm Tham i Motala Hamn

Loppis i Hamnen

Om somrarna arrangerar Hamnrådet återkommande loppis i Motala hamn. Enligt tradition varje sista och första söndagen i månaden med början den 31 maj.

Nytt och nött

Loppiset Nytt och Nött

En av två centrala second hand-butiker i Motala centrum. Nytt och Nött är beläget i gamla Swedbank-huset i Stora torgets ena hörn. Utbudet består utav utvalda nya och gamla ting från flertalet personer som driver butiken. Här hittar du främst heminredning som porslin, glas och lampor men även leksaker, kläder och enstaka möbler.

Nytt och Nött har öppet tisdag till lördag.

Loppis och ägg fasad

Loppis och Ägg

På hörnet av en vit byggnad inte långt från mer kända Motala återvinning, ligger kanske en av Motalas mesta doldisar när det kommer till second hand. På Loppis och Äggs första våning kan du hitta allt från LP-skivor till krukor, tallrikar och lampor. Letar du dig in i lokalen och tar dig ner i källaren möts du av fina träbord, byråer och stadiga stolar.

Den här loppisen hittar du på adressen Gästisgatan 11 som har öppet måndag till lördag. Mån - fre kl.11-18 och lör kl.11-14.

Återvinningen överblicksbild

Återvinningen Motala

Motalas största second hand-butik heter Återvinningen och består utav hela 5000 kvm möbler, porslin, böcker, kläder. Ja det mesta du kan tänka dig. Om sommaren finns här också ett stort utbud av utomhusmöbler på baksidan. Värt att nämna är också att deras boksektion som huserar i ett eget rum fint ordnat efter genre och i bokstavsordning.

Återvinningen har öppet måndag till söndag. 

Quarn nostalgi

Qvarn nostalgi Borensberg

Butik i Borensberg med antik och kuriosa som ligger otroligt fint på en liten ö i Motala Ström. Här hittar du mycket klassisk inredning i form av trästolar, bleckhinkar och gamla skolaffischer.  Framförallt öppet under sommarhalvåret och helger, öppettider varierar med säsong.

Hör gärna av dig via telefon om du vill besöka under andra tider på året.

Nytt och nött second hand loppis

Hitta loppisar i Motala på Facebook

Många loppisar har varierade öppettider och brukar informera om dem på Facebook. Gå gärna med i gruppen ”Loppisar i Motala”, där det bland annat läggs upp information om vilka loppisar som är öppna för tillfället.

Publicerad: 18 januari 2023
Senast uppdaterad: 25 januari 2023

Emelie Fredriksson

Emelie Fredriksson

Läs även om

På jakt efter en upplevelse men inte riktigt säker på vad? Läs mer om våra fantastiska fiskeplatser, vackra vandringsleder och mysiga gårdsbutiker.

Platser från artikeln

Här hittar du mer info om platser som nämns i artikeln ovan.

Hittar du inte vad du söker?