finalist Haget

En vacker vårdag för 17 år sedan satte sig höggravida Anna Hall tillsammans med sin man Göran i deras bil för att åka och titta på en gård utanför Borensberg. Och vad de mötes av överträffade alla deras drömmar.

Lantlig idyll utanför Borensberg

Från ett lugnt liv med sambo till ett liv fullt av barn och djur. För Anna Hall har livet ändrats stort under de år som hon har bott på den vackra gården Haget intill Borens strand. Inte bara kom huset med en egen allé, gott om yta och flera hagar. På baksidan bredde Boren ut sig, sjön som är en del av Göta kanal och brytpunkten mellan östgötaslätten i söder och skogsbygden i norr.

Övriga finalister

Finalist Borensvägen

Från en kontinent till en annan. Efter tre års distansförhållande hittade Annie Thorén huset som fick hennes pojkvän Jeff att flytta till Sverige. I dag bor de i sitt drömhem med utsikt över sjön Boren och granne med Göta kanal.

Finalist Johannesbergsgatan

Älvar har alltid givit upphov till samhällen. Till en början betydde de strida forsarna vatten och mat, senare kraft som kunde driva kvarnar och sågar. Idag är det framför allt lugnet intill Motala ström som får lorden Mark Henriksson att trivas.

Hittar du inte vad du söker?