Drönarfoto över liten stad omgiven av vatten.

Livet i Motala

Funderar du på att flytta till Motala? Eller bor du kanske redan här, men vill flytta till ett annat boende? Här hittar du inspiration, nyheter och allt du behöver veta inför flytten. Följ gärna Livet i Motala på Instagram och Facebook också!

Motala kommuns häftigaste hem 2022

I slutet av november när alla röster räknats samman som kommit in på de tre finalisterna i 2022:s upplaga av Motala kommuns häftigaste hem stod det klart att vinnaren var Johannesbergsgatan där Mark Henriksson bor. Tävlingen är en del av Livet i Motalas satsningar för att få fler människor att få upp ögonen för Motala som bostadsort. 

Mer boendeinspiration

Kika in i några av Motalas hus, läs reportage och bli inspirerad!

Mer om Motala

Motala är en aktiv och levande plats där människor och möten står i fokus. Här arrangeras mänger med evenemang, bland annat världens största motionslopp på cykel, Vätternrundan. Boendemiljön imponerar då en tredjedel av alla invånare har mindre än 500 meter till vatten. I Motala älskar man sin vattenfyllda livsstil med stadsliv och natur i ett. Här finns också en levande landsbygd under ständig utveckling.

Motala använder sin rika historia för utveckling och ett exempel på det är att du idag kan ge dig på en utmanande klättring i de gamla radiomasterna där historiens vingslag susar ”Stockholm-Motala”.

IFK Motala bandy och Piraterna speedway lockar stolta Motalabor till läktarna och i centrum finns restauranger, kaféer och butiker för alla.

Baltzar von Platens stad tillika verkstadsindustrins vagga är idag en kommun med ett brett och varierat näringsliv där innovationer, entreprenörskap och mod uppskattas. En inspirerande och unik plats där en mångfald av människor och möjligheter kan mötas.

Om Livet i Motala

Livet i Motala är ett nätverk som med gemensamma krafter arbetar för att marknadsföra Motala kommun som bostadsort. Målet är ökad inflyttning samt att snabba på flyttkarusellen i kommunen. Nätverket bidrar dessutom till ökad samverkan mellan kommun och näringsliv, där man från kommunens sida nyttjar branschens gedigna kunskap och företagen får ta del av vad som är på gång i ett tidigt skede.

Missa inget – anmäl dig till Livet i Motalas nyhetsbrev!

Vill du ta del av det senaste som händer i Motala gällande bostadsbygge och nätverkets kampanjer? Anmäl dig till Livet i Motalas nyhetsbrev.

Hittar du inte vad du söker?