10 tips på våraktiviteter i Motala

Vitsippejakt, örnspaning och hisnande smakäventyr. Vi har sammanställt några tips på hur du får ut det mesta av våren i Motala.

Stor och vacker vit byggnad med stor grusplan framför.
 • 1

  Upptäck våra pärlor på landsbygden

  Landsbygden runt Motala rymmer många fantastiska platser. Historiska miljöer och små guldkorn som kan vara lite svåra att vaska fram. Besök en om dagen eller ta en landsbygdstour, vi lovar att du kommer få nya favoriter!Läs mer här »
 • 2

  Spana in Zlatans bil och gäddor i hamnen

  I Motala hittar ni Sveriges mest besökta Motormuseum på 2400 m2 , Motala Motormuseum. Här kan hela familjen uppleva en nostalgiresa. Några meter längre bort hittar ni Vätternakvariet där ni kan kika på vilka som bor under Vätterns yta.
 • 3

  Ge er ut på jakt efter mesar och örnar

  Utrusta er med en kikare och fågelbok och ge er ut på jakt efter sångfåglar och vackra fjäderdräkter. I Motala finns det många fågeltorn och fågelmarker att välja mellan. Läs mer här »
 • 4

  Hisnande utsikt och spännande historia

  Övralid är en fridfull plats att njuta av lugnet, utsikten och naturen för såväl stora som små. För den nyfikne hålls guidade visningar av nationalskalden och nobelpristagaren Verner Von Heidenstams vackra hem på helgerna.Läs mer här »
 • 5

  Testa på discgolf

  Discgolf är ett roligt sätt att komma ut i naturen både själv, med vänner eller familj. Passa er bara för vinnarskallar och trädstammar! Läs mer här »
 • 6

  Grilla utomhus

  Mat smakar bäst när den äts utomhus. Utnyttja därför en av Motalas allmänna grillplatser. OBS! Läs igenom vad som gäller när du grillar utomhus.Läs mer här »
 • 7

  Konstpromenad genom centrala Motala

  I Motala finns en stor variation av konst, vissa verk är mer kända än andra. Ta en tur genom vår stad på jakt efter blomfyllda vagnar och lyftande tranor. Läs mer här »
 • 8

  Vitsippsängar och smaskig ramslök

  Naturen är bästa stället att möta den spirande våren. Njut av blomsterprakten i Karlshults naturreservat där vitsipporna tar över om våren eller känn doften av ramslök vid Håleberget.Läs mer här »
 • 9

  Lär er mer om Motalas hisnande historia

  Har du hört talas om Varg-Fredrik eller besökt den vackra örtaträdgården i Bondebacka? Det finns många spännande platser i Motala med såväl kultur- som historievärde som är väl värda ett besök. Läs mer här »
 • 10

  Utflykt med fokus på blomster

  Förgyll dagen med en utflykt till en handelsträdgård och fyll på hemmet eller rabatterna med vackra blomster eller ätbar grönska.Läs mer här »

Bilder från ställena vi tipsar om

Publicerad: 25 mars 2022
Senast uppdaterad: 24 april 2023

Emelie Fredriksson

Emelie Fredriksson

Läs även om

På jakt efter en upplevelse men inte riktigt säker på vad? Läs mer om våra fantastiska fiskeplatser, vackra vandringsleder och mysiga gårdsbutiker.

Andra tips på aktiviteter

Oavsett om du är en sjöbjörn eller landkrabba så finns det mycket att hitta på i Motala!

Platser från artikeln

Här hittar du mer info om platser som nämns i artikeln ovan.

Hittar du inte vad du söker?