6 sittplatser med vacker utsikt över vattnet

Motala har många sittplatser med sjö- eller kanalutsikt. Men var i staden finns de allra bästa? Här kommer några av våra hetaste tips!

Sittplats1

Har du vägarna förbi Norra kanalvägen? Då måste du stanna till på grönområdet intill Göta kanal, precis före bommen mot Borenshult. Soffan som finns där har en otroligt vacker utsikt över kanalen och platsen i sig är en njutning för själen. En bonus på vårkanten är möjligheten att få sitta ner mitt i ett hav av vitsippor.

Sittplats 2

Njut av en bokstavligt talat historisk utsikt över Lokverkstan och Göta kanal. Ta med ditt favoritfika och duka upp. Sedan är det bara att blunda, njuta och lyssna till båtarna som sakta glider förbi på kanalen.

Sittplats 3

Koppla av framför kanalen och njut av de förbipasserande båtarna och löparna. Stentrappan vid Platens grav är en sittplats av historiska mått. Bli bara inte rädd om förbipasserande båtar ger salut med signalhornet till självaste kanalfadern Baltzar von Platen.

Sittplats 4

Strax före slussen i Motala hamn återfinns den solfjäderformade bänken. Med en bedårande utsikt över Göta kanal och ankommande båtar bidrar bänken med sjöstadskänslan som vi Motalabor förknippas så mycket med.

Sittplats 5

Rikta blicken uppåt och njut av utsikten över Motalas egen ”Golden Gate-bro”. Från soffplatsen intill strandpromenaden är det lätt att imponeras över Motalabrons storlek. Om du får nackont kan du istället låta dina ögon vandra ut över Motalaviken. Det är en helt okej utsikt det också.

Parkbänk nere vid Motalaviken, nedanför stadsparken. Skön lutning och möjlighet att lägga upp benen och njuta av utsikten över viken.

Några av Motalas nyaste sittplatser hittar du nedanför Stadsparken, med underbar utsikt över Motalaviken. Södra stranden, Visionärens vinkelben och Motalabron är bara några av alla saker du kan titta på medan du lägger upp benen och slappnar av.

Publicerad: 14 augusti 2023
Senast uppdaterad: 22 augusti 2023

Text och foto: Mikael Grahn, Ida Norinder

Platser från artikeln

Här hittar du mer info om platser som nämns i artikeln ovan.

Hittar du inte vad du söker?