Östergötlands sjöstad

Motala, en välkomnande hamn för människor och idéer från hela världen. Snart hela Sveriges sjöstad.

Välkommen!

Sist i är en…

…landkrabba kanske? Tro det eller ej men det finns en och annan kommuninvånare som inte gillar vatten, fast vi kan lova att de inte är så många. I sjöstaden är vatten ett naturligt inslag i vardagen och de flesta har starka åsikter om var det är bäst att ta sitt morgondopp, lära sig simma i öppet vatten eller dyka.

Kanske passerar man Sveriges blåa band, Göta kanal som ringlar sig genom hela kommunen, på väg till jobbet. Eller så har man en skogssjö som närmsta granne. En after work i Varamon med fantastiskt utsikt över Vättern är svårslaget. Välkommen till vår sjöstad!

Vättern, badpärla, vatten

Unika badplatser i Motala

Att Motala är Östergötlands sjöstad kan knappast någon ifrågasätta. Badplatserna är många och det finns flera vackra platser att utforska.

Gota-kanal-Familj-cyklar-Niclas-Albinsson-1 (1)

Barnfamiljens sommar i Motala

Äventyrssugna, glassugna eller bara på jakt efter en härlig stund i sjöstaden? Vi tipsar om några av våra favoritaktiviteter för barnfamiljen.

Naturnära äventyr

Oavsett om du är nybörjare eller rutinerad äventyrare så finns det i Motala en uppsjö av omväxlande och roliga vandringsleder runt knuten. Välj mellan myrmark eller trollskog, utsikt över Vättern eller drömsk skogstjärn.

En av Sveriges fem vackraste leder

Vandring kan vara meditativt, renande och ett sätt att samla energi. I Motala har vi också flera sträckor av Östgötaledens totalt 140 mil långa vandringsled. En led som har utsetts till en av Sveriges fem vackraste leder. 

Digital guidning

Upptäck Motala från ovan! Klicka och dra i bilden för att se dig om i staden. 

Motalas turisttidning

Årets nya Motalamagasin är här! Varje vår kommer ett nytt Motalamagasin fullproppat med inspiration inför ditt besök i Motala, fyllt med nedslag och längre reportage. Även du som är Motalabo kan hitta nya smultronställen.

Inspiration

På jakt efter en upplevelse men inte riktigt säker på vad? Läs mer om våra badpärlor, vackra vandringsleder och mysiga gårdsbutiker.

Hittar du inte vad du söker?